Aquest és el blog personal de Guillem Escriche. M'agrada escriure i dibuixar o dibuixar i escriure, depèn del moment. En aquest blog vull presentar els projectes en els que estic treballant i potser, només potser, alguna de les coses que em passen pel cap.

dimecres, 12 d’agost de 2015

La batalla de l'Ebre


   

     A la matinada del 15 de novembre de 1938, s'acaba la batalla de l'Ebre. Tagüeña ordena volar el pont de ferro de Flix, després del replegament de les restes de l'exèrcit republicà.
Menys d'un centenar de voluntaris de la 15 Brigada Mixta es queden a la Fatarella a cobrir la retirada. Cap dels voluntaris va sobreviure. Però van aconseguir frenar l'exèrcit franquista el temps suficient per permetre creuar el riu als seus companys.

     Aquell centenar escàs d'homes van salvar la vida de milers.

     Aquesta peça va dedicada a aquests herois.
  
    


2 comentaris:

 1. Ja has visitat l'espai historic del final de la batalla de l'Ebre? Amb l'associació Lo Riu
  Un d'aquets herois fou "Charly" . Desgraciada ment gracies al Memorial democratic i al COMEBE ha tornat a quedar en anonim.
  4600 families estan buscant un parent desaparegut durant la guerra civil. Mes info loriuassociacio@gmail.com

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí. Hi he estat recentmet. L'espai és impressionant. És un d'aquests llocs on es repira història. Recentment he fet, juntament amb Carles Seuba, un documental sobre el banc d'ADN d'en Roger Heredia i Roger Malagarriga. La veritat és que, com a dibuixant, em crida molt la opció de fer algun projecte relacionat amb el tema.
   Moltes gràcies per la visita i el comentari!

   Elimina